Красотите на Априлци

Малкото градче Априлци ще откриете приютено точно в сърцето на Стара планина, под величествения връх Ботев. В близост до град Троян, Априлци се намира в Ловешка област и е създаден, когато четирите големи села, които днес са негови квартали: Ново село, Зла река, Видима и Острец, са обединени.

Защото е тихо и красиво (във всички сезони)

„Вила Релакс“ Априлци се намира в китния квартал Острец на улица, която е отдалечена от други туристически обекти и каквато и да е било шумотевица, от която, сигурни сме, вие бягате. Единственото, което ще чуете, отсядайки при нас, са птиците, шумът на близката гора и ромоленето на малкото поточе, намиращо се на стотина метра от къщата.

Защото е тихо и красиво (във всички сезони)

Районът често е избиран за почивка заради красивата си природа и многобройните пътеки, които откриват забележителни гледки. Откъдето и да погледнете това вълшебно място ще откриете удивителна природна красота, която ще Ви покани да се разходите из нейните гъсти гори, да отпиете от чистата й вода, да преживеете нейните пътеки и да изживеете своето сливане с природата.

 Вилата за гости е сгушена в сърцето на Балкана, а от градината и терасите ѝ се открива прекрасна гледка към целия квартал (тъй като ние сме в най-високата му част!) и върховете Острец, Марагедик и Ботев. Това прави семейния хотел страхотно място за хора, които искат да си починат от натовареното ежедневие, да се потопят в уютна приятелска или семейна обстановка, да се разхождат из природата или просто да се отпуснат на верандата с хубава книга в едната ръка и любимо питие в другата.

Заради природата

Защото е подходящо за всякакви компании!


На разположение са множество живописни екопътеки - екстремни, конни и пешеходни, които ще Ви разкрият известното Видимско пръскало, околностите на хижа „Плевен", връх Ботев и други чудеса на природата.

Освен за пешеходен туризъм, околността на град Априлци предлага условия за конна езда и планинско колоездене, които ще допринесат за още по-незабравимото Ви преживяване и почивка. В близост се намират многоженство храмове и манастири, които впечатляват във своята история и архитектура, сред които девическият манастир „Света Троица”, Троянският манастир, Батошевски манастир „Успение Богородично”, Църквата „Св.Петка Параскева”, храм „Св.Георги Победоносец”.

На разположение са множество живописни екопътеки - екстремни, конни и пешеходни, които ще Ви разкрият известното Видимско пръскало, околностите на хижа „Плевен", връх Ботев и други чудеса на природата.

Освен за пешеходен туризъм, околоността на град Априлци предлага условия за конна езда и планинско колоездене, които ще допринесат за още по-незабравимото Ви преживяване и почивка. В близост се намират многожество храмове и манастири, които впечатляват във своята история и архитектура, сред които девическият манастир „Света Троица”, Троянският манастир, Батошевски манастир „Успение Богородично”, Църквата „Св.Петка Параскева”, храм „Св.Георги Победоносец”.

Заради спиращите дъха гледки

Априлци се намира буквално в сърцето на Стара Планина. От града и околностите можете да видите някои от най-спиращите дъха гледки, които България предлага. От самата ни къща се открива прекрасна 180-градусова гледка към Балкана, сред които гордо се изпъчват върховете Ботев, Марагедик, близкия Острец и много други. На пешеходно разстояние от вилата се намират множествено пътеки, които могат да ви отведат къде ли не - сред пъстри безкрайни мес, през вековни гори, до хълмове с беседки, от които можете да се любувате на гледката и до тихи крайречни полянки

Заради спиращите дъха гледки

 От града и околностите можете да видите някои от най-спиращите дъха гледки, които България предлага. От самата ни къща се открива прекрасна 180-градусова гледка към Балкана, сред които гордо се изпъчват върховете Ботев, Марагедик, близкия Острец и много други. 

На пешеходно разстояние от вилата се намират множествено пътеки, които могат да ви отведат къде ли не - сред пъстри безкрайни мес, през вековни гори, до хълмове с беседки, от които можете да се любувате на гледката и до тихи крайречни полянки


Заради своето разнообразие 

Заради своето разнообразие 

Любопитен факт е, че макар и да се води малък Априлци всъщност е един от най-дългите градове България - 22 километра! Именно заради това градът е изключително пъстър и разнообразен. Всъщност, той е "град" чисто формално, тъй като тук няма да видите блокове, огромно бетонено кметство или големи запустели булеварди. Априлци е една причудлива комбинация между планинско градче, село и курорт. Тук има много къщи за гости, хотели, заведения за хапване и добре заредени магазини за всякакви стоки.


В същото време обаче няма да намерите тълпи от туристи, социалистически блокове, шумни заведения, огромни SPA центрове и атракциони. Посетители и местни живеят заедно и без да си пречат. Ето затова Априлци е една наистина уникална дестинация - едно от малкото останали днес места, които са запазили умереността и хармонията си. Не е пренаселен, но е пълен с живот. Не е град, но има всичко необходимо. Не е изцяло курорт, но е великолепна дестинация. Той е едно градче, сгушило се в сърцето на Балкана. Място, на което няма да се почувствате накрай света, но ще успеете да се слеете с природата. Място, в което ще бъдете у дома си.

Любопитен факт е, че макар и да се води малък Априлци всъщност е един от най-дългите градове България - 22 километра! Именно заради това градът е изключително пъстър и разнообразен. Всъщност, той е "град" чисто формално, тъй като тук няма да видите блокове, огромно бетонено кметство или големи запустели булеварди. Априлци е една причудлива комбинация между планинско градче, село и курорт. Тук има много къщи за гости, хотели, заведения за хапване и добре заредени магазини за всякакви стоки. В същото време обаче няма да намерите тълпи от туристи, социалистически блокове, шумни заведения, огромни SPA центрове и атракциони. Посетители и местни живеят съвместно и без да си пречат.

Ето затова Априлци е една наистина уникална дестинация. Той е едно от много малкото останали в днешно време места, които са запазили умереността и хармонията си.

Не е пренаселен, но е пълен с живот.

Не е гад, но има всичко необходимо. 

Не е изцяло курорт, но е великолепна дестинация. 
Той е едно градче, сгушило се в сърцето на Балкана. Място, на което няма да се почувствате накрай света, но ще успеете да се слеете с природата. Място, в което ще бъдете у дома си. 


Виж повече
Изчерпан